Sidor

onsdag 7 november 2012

Mecenater är vi allihopa


Jo ännu en sak eftersom jag tycks vara på blogghumör idag. Det här är någonting som jag tycker att man borde göra här i Finland också, nämligen crowdfunding.

I Frankrike bedriver Louvren just nu en kampanj som går ut på att samla in pengar för att kunna köpa in två stycken medeltida statyer som tillhör en större helhet bestående av sju statyer som föreställer den heliga familjen, s:t Nikodemus, Johannes döparen och två allegoriska figurer som representerar kyrkan och synagogan i färd med att lyfta ner Kristus från korset.

Tills alldeles nyligen trodde man att Johannes döparen och synagogan var försvunna - ända tills de dök upp i en privat samling. I sin helhet utgör statygruppen ett unikt exempel på den franska gotiken och betecknas av Louvren som en nationalskatt.

Om man är intresserad av den här kampanjen för att samla in de nödvändiga medlen för att kunna köpa den två försvunna statyerna (det behövs "bara" 800 000 euro) kan man bekanta sig med kampanjens webbsidor - där det också finns oerhört vackra bilder av helheten.

Devisen för insamlingen är: Tous Mécènes - Mecenater är vi allihopa och tanken är att alla kan bidra med en valfri summa från några få euro till mycket mer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar