onsdag 10 mars 2010

En liten fundering

"Då Gud stänger en dörr, öppnar han ett fönster istället", säger abedissan i the Sound of Music, och jag undrar om hon kanske hade rätt. Alternativt spränger han en vägg eller river ner hela huset istället.

Då jag vaknade i morse kände jag att jag var så trött att det gjorde ont i nacken. Medan jag försökte vakna och släpa mig upp ur sängen steg solen upp över taken och strålade in genom mitt fönster. Innan jag skulle gå iväg till jobbet satt jag en stund i min länstol utan att röra mig och kände hur morgonsolen värmde mitt ansikte.

Igår fick jag ett textmeddelande. Inte från Gud förstås - för så vitt jag vet skickar han inga textmeddelanden, men banne mig om det inte nästan kändes så... På vägen till jobbet idag kom jag att tänka på en gammal favorittext:

För solen stiger upp även idag,
och flera tusen mil kan jag gå idag,
tänker på vad min far alltid sa:
-Det blir en bra dag idag...


4 kommentarer:

 1. Jag brukar också tänka på den gamla Jumperlåten, egentligen borde man tänka på den varje dag. Och visst kan lite sol göra skillnad. Min morgon startade med ösregn, inte precis det man önskar sig på en tråkig onsdag.
  /Cecilia

  SvaraRadera
 2. Ja, det är en fin låt, tack för att du i världen gav mig skivan:) Och tack för det fina kortet som kom igår. Kram på dig. Hoppas det slutar regna snart och blir lika vackert som här...

  SvaraRadera
 3. Man måste tänka positivt, inte är det någon mening i något annars! Kram! :)

  SvaraRadera
 4. En så härlig text! Det är så skönt med morgonsol! Tyvärr förlorade jag den då jag flyttade till Drumsö...

  SvaraRadera