Sidor

torsdag 22 april 2010

Kulturarvet

Håhåja. Denna dag, ett liv. Det är så man undrar ibland.

Vilken dag skall det i så fall vara frågan om? Den där dagen som *är* mitt liv? Får man välja?

Knappast får man väl det.

Idag har jag haft en riktigt heldag på muséet. Det har varit kultur med bredband. Snackat *kulturarv* hela dagen lång med en grupp gymnasieelever. Varit på studiebesök på museiverket och Nationalmuseets konserveringsavdelning. Nissat upp och ner i trapporna och samlingarna och tittat på *allt*. Härligt intresserade och vakna elever. En sann glädje för en guide. Jättekul faktiskt.

Men nu ikväll känner jag mig nog lite mindblasted och överkörd. Det är ganska krävande att hålla låda en hel dag.

Så på något vis hoppas jag i alla fall att det inte skall vara just den här dagen. Som är precis *den* dagen som *är* mitt liv.

***
Förövrigt. Att det är farbror Melker i "Vi på Saltkråkan" som gjorde uttrycket "Denna dag, ett liv" känt över världen är väl allom bekant. Men farbror Melker hade uppenbarligen i sin tur läst Ellen Key. För det var egentligen hon som myntade uttrycket.
- Det tycker jag är ganska trevligt att tänka sig.

4 kommentarer:

 1. Heh, just igår har jag trissat på min text där jag försöker klara av litet teorisnack om kulturarvet! :)

  SvaraRadera
 2. Ja du.... Men skall inte Dagen i ens liv just vara en efter vilken en känner sig nöjd med det en gjort! Men om det visar sig att den dagen som *är* ens liv är en dag där en springer i trappor, så kräver ju livet en hel del kondition... ;-)

  SvaraRadera
 3. Maria, jo det stämmer väl, men helst skulle man ju vilja slippa vara helt tom mellan öronen då dagen är klar :)Kulturarv i alltför massiv dos kan bli lite utmattande...

  Eva, vore intressant att veta vad det är du skriver på.

  SvaraRadera
 4. Heh, den där AVHANDLINGEN! Vad annat? Suck.. Samma saker som fanns i liccen, bara litet mer igenomtänkta och litet utvecklade. Men jag är innerligt trött på den, så jag hoppas verkligen den blir klar för inlämning om typ två veckor max...

  SvaraRadera